COMPANY

1980

Starta som Næringsmiddeltilsynet på Litlabø med kjemi/mikrobiologi

HISTORY

1996

Flytta fra Litlabø til Borggata i Leirvik sentrum

2004

SLab AS ble oppretta med en aksjekapital på 1,5 millioner og bygde på laboratoriet til Næringsmiddeltilsynet. Tilsynsavdelingen ble mattilsynet sammen med distriksveterinærane. 5 kommuner, næringslivet og privatpersoner ble aksjonærer

2010

Kåret til Gaselle-bedrift 3 år på rad

2017

SLab AS kjøpte nye lokaler på Heiane Vest. Sommeren samme året flytta dei inn.

2022

SLab AS blir en del av Hardanger Miljøsenter AS

SLab AS har røtter helt tilbake til 1980, og var i utgangspunktet Næringsmiddeltilsynet sitt laboratorium på Stord. Da det kom krav om at laboratorier av dette slaget skulle være uavhengige, førte det til at SLab AS ble oppretta 01.01.2004. SLab AS sine aksjonærer er en god blanding av privatpersoner, kommunar, fiskehelsetjenester, havbruksinteresser og andre. 

SLab er akkreditert for analyser innen mikrobiologi og kjemi, etter ISO-Standard 17025:2017.

Vi har hovedsakelig arbeidsoppgaver tilknyttet vann, akvakultur, næringsmiddel og industri – Men med hjelp og godt samarbeid med andre laboratorium i Norge kan vi tilby det meste av analyser.

01.01.2022 fusjonerte vi med Hardanger Miljøsenter AS, og vårt nye navn er «Hardanger Miljøsenter AS avd. SLab»

Vår visjon

Er ikke nødvendigvis å være det største laboratoriet i landet, men å ha de mest fornøyde kundene. Vi ønsker å ha nær kontakt med kundene slik at vi kan følge opp på best mulig måte – vi vil at våre kunder skal lykkes med sine mål. 

Vi har bygd selskapet opp slik at vi dekker den analysetrongen som finst i lokalmiljøet rundt oss. Sunnhordland er eitt av dei viktigaste akvakulturområda i landet, og det er derfor naturleg at vi har bygd opp ein ekspertise rundt dette fagområdet.
Arvid Børretzen
Daglig leder, SLab 2004-2014

KORT SERVICEERKLÆRING: